7 maj 2021
18:30

Gustavsbergs IF FK Vit

Referat: Hammarby IF FF 21 vit - Gustavsbergs IF FK Vit

Vi gjorde en oerhört stark insats i premiären borta mot Hammarby. Vi kom till Södermalm med tio spelare och mötte ett spelskickligt lag som spelade med högt tempo genom tre perioder på en stor plan.
Tyvärr höll inte Linus knä och efter en kvart var han tvungen att kliva av. Det innebar alltså att vi spelade hela matchen utan möjlighet till fler byten.
Vi fokuserade på att hela tiden vara spelbara. Och hela laget visade prov på stor disciplin matchen igenom.
Första perioden slutade 0-0 men samtidigt som Hammarby hade bollinnehavet så visade vi prov på giftiga kontringar. I andra perioden fortsatte samma mönster men ganska snabbt fick Hammarby in ett ledningsmål i en situation som eventuellt kunde ha blåsts av för offside.
Vi svarade dock omgående och Abbe visade vem som är starkast genom att riva stora hål i deras försvar och vi fick också utdelning och ledde inför sista.
I sista perioden började det märkas att Bajen genom kontinuerliga byten kunde konservera orken lite bättre. Vi var hårt tillbakapressade större delen av perioden och orkade till sist inte stå emot. Två hörnor gav två mål just i slutet och matchen slutade 3-2 till hemmalaget.
Stor besvikelse såklart, men med lite distans hoppas vi att våra killar kan känna vilken heroisk insats de alla gjorde. Var för sig och som lag.
Vi ledare är oerhört stolta och imponerade.